Početna > Katalog proizvoda > Novalac Hydranova

Kome je namijenjena Novalac Hydranova?

  • Za cijelu obitelj, kod akutnih proljeva, povraćanja, prekomjernog znojenja i premalog unosa tekućine za brzu rehidraciju organizma

Kratak opis

Prašak za pripremu rehidracijske otopine tijekom proljeva za dojenčad, djecu i odrasle.

Prednosti

  • Sadrži uravnoteženu mješavinu elektrolita i glukoze za brzu rehidraciju organizma
  • Nema dodanih umjetnih bojila, aroma, sladila, saharoze i konzervansa

Dehidracija

Dehidracija je pomanjkanje vode i elektrolita u tijelu, a najčešće se javlja zbog proljeva, povraćanja, prevelikog znojenja ili premalog unosa tekućine.

Znakovi dehidracije poput suhih usta, velike žeđi, male količine mokraće ili uopće nedostatka mokraće (tamna boja mokraće), ubrzanja otkucaja srca i disanja, vrtoglavice, omaglice i smetenosti javljaju se zbog prevelikog gubitka tekućine ili premaloga unosa tekućine koju treba nadoknaditi pijenjem.

Novalac Hydranova, prašak za pripremu rehidracijske otopine, uravnotežena je mješavina glukoze i elektrolita koji za liječenje dehidracije i nadoknadu izgubljene tekućine preporučuju Svjetska zdravstvena organizacija i Europsko udruženje pedijatara gastroenterologa i nutricionista.

Novalac Hydranova omogućuje učinkovitu rehidraciju organizma odgovarajućom koncentracijom minerala koji kompenziraju gubitak elektrolita i prilagođenom osmolarnošću koja osigurava bolju rehidraciju. Novalac Hydranova opskrbljuje tijelo energijom jer sadrži monosaharide (glukozu) kao izvor direktne energije i polisaharide (maltodekstrin) kao sporo probavljiv izvor energije.

Novalac Hydranova ne sadrži umjetne sastojke: bez umjetnih zaslađivača, saharoze, umjetnih bojila i konzervansa. Primjerena je za cijelu obitelj.

Priprema:

Prašak jedne vrećice (6,5 g) otopite u 200 ml ohlađene prokuhane vode u steriliziranoj bočici za hranjenje dojenčadi ili u čistoj čaši.

Doziranje – preporučena količina/24 sata

Dojenčad:

50–100 ml pripremljene otopine/kg tjelesne mase
Upotrijebite onoliko puta koliko dijete zahtijeva, ali podijeljeno na manje količine.

Djeca:

50–150 ml pripremljene otopine/kg tjelesne mase

Odrasli:

20–40 ml pripremljene otopine/kg tjelesne mase

U prva 3–4 sata treba se pobrinuti za brzu rehidraciju pijenjem Novalac Hydranove što češće u malim količinama. Nakon 4 sata započne se normalno hranjenje i Novalac Hydranova se pije po potrebi (ovisno o učestalosti proljeva, odnosno povraćanja) dok traju proljev i/ili dehidracija. To je samo općenita preporuka. Strogo se pridržavajte liječnikovih uputa. Ako simptomi ne nestanu, ponovno se obratite liječniku.

Alergeni

  • Ne sadrži alergene

Savjeti patronažne sestre

U prvim mjesecima nakon porođaja mama obično nestrpljivo očekuje posjet patronažne sestre koja će joj pokazati kako njegovati novorođenče i dati joj mnogo savjeta koji su za mamu i te kako dragocjeni. Prikupili smo nekoliko najčešćih pitanja koje su postavile mame, a odgovorila je voditeljica patronažne službe.

Pročitaj članak
Eva Kovačič,
dipl. med. sestra, voditeljica patronažne službe, predavačica u Školi za roditelje, Dom zdravlja Grosuplje, Slovenija

Jagode

Jagode se u prehranu dojenčeta uvode s povećanim oprezom, što podrazumijeva davanje kašica s ovim voćem u 8. mjesecu djetetovog života. Jagode obogatit će obrok vašega djeteta, pa tako žitna ili mliječna kašica mogu postati snažne „superkašice“.

Pročitaj članak
Tena Niseteo,
dipl. inž. preh. tehn.,
klinička dijetetičarka,
Klinika za dječje bolesti, Zagreb