Doziranje:
Dob dojenčeta (mjeseci)
|
0-1
|
1-2
|
2-4
|
4-6
|
Broj obroka na dan
|
6
|
5
|
5
|
4
|
Broj mjerica za pripremu jednog obroka
|
3
|
4
|
5
|
7
|
Količina vode (ml)
|
90
|
120
|
150
|
210
|
Do vrha napunjena i do ruba poravnana priložena mjerica sadrži 4,3 g Novalaca PLUS. Jednu mjericu rastopite u 30 ml vode.
Dnevnu kolicinu hrane i broj obroka treba prilagoditi starosti i potrebama dojenčeta. Ako liječnik drugačije ne savjetuje, uvažite preporuke u tablici.
Obrano mlijeko, mlijecne bjelancevine, biljna ulja (palmino, kokosovo, sojino, ulje uljane repice), laktoza, galaktooligosaharidi (mlijeko), riblje ulje (DHA), emulgator (sojin lecitin), trikalijev citrat, kalijev klorid, kolin bitartrat, trikalcijev fosfat, kalcijev klorid, trinatrijev citrat, ulje gljive Mortierella alpina (ARA), L-tirozin, vitamini (retinil-acetat, tiamin-hidroklorid, cijanokobalmin, riboflavin, piridoksin-hidroklorid, natrijev-L-askorbat, kolekalciferol, DL-alfa-tokoferil acetat, fitomenadion, D-biotin, folna kiselina, nikotinamid, kalcijev D-pantotenat), natrijev klorid, željezov difosfat, taurin, trikalcijev citrat, kalcijev hidroksid, inozitol, L-triptofan, magnezijev klorid, magnezijev oksid, nukleotidi (CMP, UMP, AMP, IMP, GMP), L-karnitin, cinkov sulfat, kalijev jodid, antioksidansi (ekstrakt bogat tokofereolima, askorbil palmitat), natrijev selenit, bakrov sulfat, manganov sulfat.
Sastav mliječne hrane Novalac u skladu je s europskim smjernicama o dječjoj mliječnoj hrani, ne sadrži genetski modificirane organizme (GMO), a ni gluten.
Alergeni
- Obrano mlijeko
- Sojin lecitin
- Laktoza
- Mliječne bjelančevine
- Riblje ulje
- Galaktooligosaharidi
Priprema mliječne hrane Novalac
- Prije pripreme svakog obroka operite ruke.
- Bočicu i poklopac s dudom prokuhajte u vodi. Neka ključa bar 5 minuta.
- Vodu za pripremu obroka prokuhajte u pokrivenom lončiću. Neka ključa bar 5 minuta.
- Vodu u lončiću ohladite na 40°C i prelijte je u bočicu.
- Uspite u bočicu propisani broj mjerica pomoću priložene mjerice.
- Bočicu zatvorite i dobro promućkajte da se prašak potpuno otopi.
- Pripremljeni obrok ohladite do mlakog (37°C), odnosno dok na koži ne osjetite ni hladno ni toplo.