Početna > Katalog proizvoda > Novalac Hydranova

Kome je namijenjena Novalac Hydranova?

  • Za cijelu obitelj, kod akutnih proljeva, povraćanja, prekomjernog znojenja i premalog unosa tekućine za brzu rehidraciju organizma

Kratak opis

Prašak za pripremu rehidracijske otopine tijekom proljeva za dojenčad, djecu i odrasle.

Prednosti

  • Sadrži uravnoteženu mješavinu elektrolita i glukoze za brzu rehidraciju organizma
  • Nema dodanih umjetnih bojila, aroma, sladila, saharoze i konzervansa

Dehidracija

Dehidracija je pomanjkanje vode i elektrolita u tijelu, a najčešće se javlja zbog proljeva, povraćanja, prevelikog znojenja ili premalog unosa tekućine.

Znakovi dehidracije poput suhih usta, velike žeđi, male količine mokraće ili uopće nedostatka mokraće (tamna boja mokraće), ubrzanja otkucaja srca i disanja, vrtoglavice, omaglice i smetenosti javljaju se zbog prevelikog gubitka tekućine ili premaloga unosa tekućine koju treba nadoknaditi pijenjem.

Novalac Hydranova, prašak za pripremu rehidracijske otopine, uravnotežena je mješavina glukoze i elektrolita koji za liječenje dehidracije i nadoknadu izgubljene tekućine preporučuju Svjetska zdravstvena organizacija i Europsko udruženje pedijatara gastroenterologa i nutricionista.

Novalac Hydranova omogućuje učinkovitu rehidraciju organizma odgovarajućom koncentracijom minerala koji kompenziraju gubitak elektrolita i prilagođenom osmolarnošću koja osigurava bolju rehidraciju. Novalac Hydranova opskrbljuje tijelo energijom jer sadrži monosaharide (glukozu) kao izvor direktne energije i polisaharide (maltodekstrin) kao sporo probavljiv izvor energije.

Novalac Hydranova ne sadrži umjetne sastojke: bez umjetnih zaslađivača, saharoze, umjetnih bojila i konzervansa. Primjerena je za cijelu obitelj.

Priprema:

Prašak jedne vrećice (6,5 g) otopite u 200 ml ohlađene prokuhane vode u steriliziranoj bočici za hranjenje dojenčadi ili u čistoj čaši.

Doziranje – preporučena količina/24 sata

Dojenčad:

50–100 ml pripremljene otopine/kg tjelesne mase
Upotrijebite onoliko puta koliko dijete zahtijeva, ali podijeljeno na manje količine.

Djeca:

50–150 ml pripremljene otopine/kg tjelesne mase

Odrasli:

20–40 ml pripremljene otopine/kg tjelesne mase

U prva 3–4 sata treba se pobrinuti za brzu rehidraciju pijenjem Novalac Hydranove što češće u malim količinama. Nakon 4 sata započne se normalno hranjenje i Novalac Hydranova se pije po potrebi (ovisno o učestalosti proljeva, odnosno povraćanja) dok traju proljev i/ili dehidracija. To je samo općenita preporuka. Strogo se pridržavajte liječnikovih uputa. Ako simptomi ne nestanu, ponovno se obratite liječniku.

Alergeni

  • Ne sadrži alergene

Fotografiranje dojenčeta

Nakon rođenja djeteta u naš život ulazi predivno novo biće zbog kojega se međutim svijet okreće naopako. Prvenstveno se kod prvog djeteta susrećemo s nizom novih iskustava i pitanja, stječemo nove vještine pa često zaboravimo dokumentirati najljepše trenutke.

Pročitaj članak
Polona Avanzo
Polona Avanzo,
diplomirani fotograf

Uštedite na pelenama

Pelene su jednostavno skupe, a trošiti novac na nešto što ćete ubrzo morati baciti uglavnom je besmisleno. Novorođenčad dnevno potroši i do deset pelena, a u dvije godine, koliko djeca otprilike nose pelene, trošak se penje i do osam tisuća kuna.

Pročitaj članak
Tajana Würth
Tajana Würth,
stručna suradnica za Novalac