Početna > Opći uvjeti uporabe

Uvjeti poslovanja

Za sve ponuđene proizvode na stranici www.novalac.hr postoji objavljena slika i osnovni opis proizvoda. Ovi uvjeti poslovanja reguliraju proces naručivanja, plaćanja, dostave i eventualne reklamacije proizvoda koji se prodaju kroz naše internetsko prodajno mjesto. Uslugu za poduzeće Medis Adria d.o.o pruža Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac", Drage Švajcara 9, 10290 Zaprešić, OIB: 18128741134, www.eljekarna.hr (u nastavku "Ljekarna Palac").

KUPNJA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija "Naruči Novalac" i popunjavanjem elektroničkog formulara. Naručene proizvode možete platiti uplatnicom. Narudžba je moguća samo za dostavu na teritoriju Hrvatske.

Odmah nakon što Medis Adria d.o.o zaprimi narudžbu, proslijedit će "Ljekarni Palac“ sve potrebne podatke za slanje proizvoda. "Ljekarna Palac" poslat će kupcu potvrdu o narudžbi u elektroničkom obliku na njegovu adresu elektroničke pošte koja je upisana prilikom narudžbe proizvoda. Kupac će zajedno s naručenim proizvodima poštom dobiti i potvrdu naručenih proizvoda u pisanom obliku.

NAPLATA/AUTORIZACIJA

Naručene proizvode kupac će platiti virmanski ili uplatnicom, prema narudžbi. Naplata se vrši u službenoj hrvatskoj valuti (hrvatska kuna). "Ljekarna Palac" vrši isporuku po primitku uplate. Ako trebate R1 račun, upišite svoj OIB te naziv tvrtke ili obrta, odnosno obratite se na kontakt e-adresu.

Cijene su izražene u kunama. Porez na dodanu vrijednost uračunat je u cijenu. U slučaju promjene stope PDV-a zadržavamo pravo na promjenu cijena. Ponuda vrijedi do isteka zaliha. Zadržavamo pravo na tiskarske pogreške.

POŠTARINA I DOSTAVA

Besplatna dostava

Za kupce iz cijele Hrvatske dostava je besplatna za sve narudžbe iznad 400 kn; roba se šalje sljedeći dan nakon potvrđene uplate. Naručeni proizvodi stići će u veće hrvatske gradove u roku od 48 sati od trenutka slanja. Za ostale gradove i otoke vrijeme dostave je između 48 sati i 72 sata.

Za narudžbe koje ne zadovoljavaju uvjet besplatne dostave naplaćujemo 25 kn (uračunat PDV), neovisno o težini pošiljke i udaljenosti mjesta dostavljanja. Izuzetak gore navedenim pravilima su blagdani i neradni dani.

"Ljekarna Palac" ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.

REKLAMACIJE

Kupac je prilikom preuzimanja proizvoda dužan provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji mu je robu isporučio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U roku od osam (8) kalendarskih dana od dana dostave proizvoda korisnik ima pravo na zamjenu kupljenog proizvoda ili povrat proizvoda ako uoči nedostatke na proizvodima ili su dostavljeni proizvodi neispravni, odnosno ako su dostavljeni proizvodi koji nisu naručeni. Na osnovi zahtjeva za povrat ili zamjenu Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac" vratit će korisniku sredstva na račun ili zamijeniti proizvod novim u roku od osam (8) dana od datuma primitka vraćenog proizvoda na skladište. Ako zamjenskog proizvoda nema na skladištu, moguć je samo povrat sredstava. Povrat dostavljenih proizvoda vrši se dostavom na adresu: Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac", Martićeva 51, Zagreb. U slučaju opravdane reklamacije Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac" snosi troškove povrata. Korisnik je obvezan vratiti dostavljene proizvode u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena) s otpremnicom i računom.

NAKNADA ZA PONOVNO NARUČIVANJE

Ako zaprimimo vaš povrat robe i zaključimo da je trošak ponovne narudžbe opravdan, kontaktirat ćemo vas putem e-pošte i/ili telefona prije nego što napravimo bilo što i ponudimo vam zamjenu. Ako je povrat vraćene robe neopravdan (ne sviđa vam se, vaša pogreška u narudžbi), bit ćemo primorani naplatiti vam troškove ponovnog slanja. Napominjemo da vraćena roba mora biti originalno zapakirana.

OSTALI UVJETI

Uvjeti prodaje mogu se promijeniti bez prethodne najave. Sve potvrđene narudžbe isporučit ćemo po uvjetima važećim u trenutku potvrđivanja narudžbe. Medis Adria d.o.o. i Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac" zadržavaju pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima.

SIGURNOST

Medis Adria d.o.o. i Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac" obvezuju se štititi osobne podatke kupaca. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici poduzeća Medis Adria i Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac" odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Osobne podatke prvenstveno prikupljamo radi:

  • što učinkovitijeg odgovora na vaš upit
  • osiguranja pružanja tražene usluge
  • obavještavanja o našim proizvodima i novostima na e-adresu
  • obavještavanja o događajima i predavanjima s područja zdravstava na e-adresu
  • obavještavanja o pogodnostima i akcijama na e-adresu

U trenutku dostavljanja vaše e-adrese vi pristajete da vam se obratimo i ulazite na naš popis e-adresa kupaca; trenutak ulaska jest vaš izričiti pristanak na kontakt. Medis Adria d.o.o. drži se strogih pravila "bez neželjene pošte" ("no spam"). Zaštita privatnosti vaših podataka trajna je, a u svakom trenutku možete tražiti isključenje s naše mailing liste. Vašu e-adresu ne prodajemo, ne iznajmljujemo niti stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez vašeg pristanka jer je to protivno našim pravilima o privatnosti. Vaši podaci bit će proslijeđeni u Ljubljanu matičnom poduzeću Medis, d.o.o., isključivo u svrhu informatičke obrade.

Zahvaljujemo na povjerenju!