Početna > Opći uvjeti uporabe

Uvjeti poslovanja

Za sve ponuđene proizvode na stranici www.novalac.hr postoji objavljena slika i osnovni opis proizvoda. Ovi uvjeti poslovanja reguliraju proces naručivanja, plaćanja, dostave i eventualne reklamacije proizvoda koji se prodaju kroz naše internetsko prodajno mjesto. Uslugu za poduzeće Medis Adria d.o.o pruža Zdravstvena ustanova za ljekarničku djelatnost Ljekarne VAŠE ZDRAVLJE, Utinjska 40, 10020 Zagreb, Republika Hrvatska, OIB: 10698224903, webljekarna.vasezdravlje.com (u nastavku).

KUPNJA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem Izbornik "Naruči Novalac" i popunjavanjem elektroničkog formulara.Narudžba je moguća samo za dostavu na teritoriju Hrvatske.Odmah nakon što Medis Adria d.o.o zaprimi narudžbu, proslijedit će "Ljekarni VAŠE ZDRAVLJE“ sve potrebne podatke za slanje proizvoda. "Ljekarna VAŠE ZDRAVLJE" poslat će kupcu potvrdu o narudžbi u elektroničkom obliku na njegovu adresu elektroničke pošte koja je upisana prilikom narudžbe proizvoda. Kupac će zajedno s naručenim proizvodima poštom dobiti i potvrdu naručenih proizvoda u pisanom obliku.

PLAĆANJE

Kupac može platiti:
• Kreditnim karticama Visa Premium (moguće je i obročno plaćanje za iznose iznad 300,00 kuna do max 6 rata), Visa, Diners Club (moguće je i obročno plaćanje za iznose iznad 300,00 kuna do max 6 rata), Maestro®, MasterCard®
• CorvusPay by IBAN uslugom koja online kupcima omogućuje izvršavanje plaćanja u web trgovinama direktno s njihovih računa, bez korištenja platnih kartica. Proces plaćanja se svodi na unos IBAN-a i autentifikaciju odnosno provjeru identiteta vlasnika računa. Plaćati s IBAN-a na IBAN odnosno s računa na račun mogu kupci koji imaju ugovorenu uslugu Internet ili mobilnog bankarstva u Zagrebačkoj banci, Erste banci i Privrednoj banci Zagreb.
• Plaćanje pouzećem - gotovinom pri prijemu, na način da Kupac prilikom dostave svoju narudžbu plati direktno dostavljaču.

CIJENE PROIZVODA

Sve iskazane cijene proizvoda i cijene dostave su maloprodajne, izražene su u HRK – hrvatskim kunama, te je u istima sadržan pripadajući PDV. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave.
Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja. Cijene za naše proizvode mogu se mijenjati bez najave.
Unos cijene u web trgovini izvršava se na više razina i detaljno se kontrolira, no bez obzira na visoku razinu kontrole postoji mogućnost nastanka greške. Takve situacije su izvanredne i za njih se unaprijed ispričavamo Kupcima koje ćemo obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod, te eventualnoj nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi Kupca.

IZMJENE CIJENA

Izražene cijene podložne su promjenama i svaka će promjena biti pravovremeno evidentirana unutar web trgovine. Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti.

RASPRODAJE, AKCIJSKE I PROMO PRODAJE

Unutar web trgovine vršit će se rasprodaje, dnevne ili tjedne akcijske prodaje za pojedini Proizvod, grupu Proizvoda i/ili za sve Proizvode. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe, te isti mogu biti primjenjivi isključivo za kupnju putem webljekarna.vasezdravlje.com. Kod akcijske prodaje, prodaja proizvoda koji su na akciji je ograničena. Popusti, kuponi i akcije se međusobno ne zbrajaju. Popust se ne zbraja s ostalim popustima u web ljekarni, već se uvijek primjenjuje veći popust.

POŠTARINA I DOSTAVA

Cijena dostave je jedinstvena za čitavo područje Republike Hrvaste i iznosi 30,00 kn po narudžbi, za sve narudžbe, a za narudžbe iznad 300,00 kn dostava je besplatna.
Dostava u bilo koju ljekarnu/ podružnicu Ljekarne Vaše zdravlje je besplatna.
Cijena dostave uvijek je zasebno prikazana i ispisana na računu.
Cijena dostave bit će iskazana Kupcu nakon kompletiranja narudžbe i odabira adrese za dostavu.
Prodavatelj nije odgovoran za eventualna kašnjenja u dostavi te oštećenja i ostale obaveze koje su u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s istima osigurati vrhunsku uslugu za svakog kupca.
U slučaju da Kupac prilikom preuzimanja robe primijeti eventualna oštećenja, dužan je reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta te istu javiti pismenim putem na e-mail adresu Prodavatelja info@vasezdravlje.hr.  

REKLAMACIJE

Kupac je prilikom preuzimanja proizvoda dužan provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji mu je robu isporučio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Preduvjet jednostranog raskida Ugovora jest da proizvod nije korišten i da se Prodavatelju vraća u identičnom stanju u kojem je preuzet od strane Kupca, u originalnom pakiranju, s deklaracijom te pripadajućim računom i dokumentacijom. Ugovor se može jednostrano raskinuti djelomično za pojedini proizvod ili cjelokupno, sukladno Općim uvjetima.
U slučaju ispunjenja uvjeta za jednostrani raskid Ugovora, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, uključujući troškove dostave ako su troškovi dostave bili naplaćeni, ali ne uključujući i troškove povrata robe, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Ljekarne VAŠE ZDRAVLJE zaprimi Kupčevu odluku o jednostranom raskidu Ugovora.
Povrat novca Ljekarne VAŠE ZDRAVLJE može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena i pregledana u kakvom je stanju vraćena obzirom na ispunjenje uvjeta prava na jednostrani raskid Ugovora. Povrat novaca Kupcu Ljekarne VAŠE ZDRAVLJE će izvršiti na isti način na koji je uplata izvršena. Ukoliko je narudžba plaćena karticom novac će biti vraćen na karticu, a za plaćanje CorvusPay by IBAN uslugom i plaćanje pouzećem sredstva će biti uplaćena na bankovni račun Kupca.
Kupac je dužan robu predati ili je poslati na adresu bilo koje ljekarne / poslovne jedinice / podružnice Ljekarne VAŠE ZDRAVLJE, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Ljekarne VAŠE ZDRAVLJE, uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe Kupac snosi sam. Pošiljke poslane pouzećem neće biti preuzete.

NAKNADA ZA PONOVNO NARUČIVANJE

Ako zaprimimo vaš povrat robe i zaključimo da je trošak ponovne narudžbe opravdan, kontaktirat ćemo vas putem e-pošte i/ili telefona prije nego što napravimo bilo što i ponudimo vam zamjenu. Ako je povrat vraćene robe neopravdan (ne sviđa vam se, vaša pogreška u narudžbi), bit ćemo primorani naplatiti vam troškove ponovnog slanja. Napominjemo da vraćena roba mora biti originalno zapakirana.

OSTALI UVJETI

Uvjeti prodaje mogu se promijeniti bez prethodne najave. Sve potvrđene narudžbe isporučit ćemo po uvjetima važećim u trenutku potvrđivanja narudžbe. Medis Adria d.o.o. i Zdravstvena ustanova "Ljekarna VAŠE ZDRAVLJE" zadržavaju pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima.

SIGURNOST

Medis Adria d.o.o. i Zdravstvena ustanova "Ljekarna VAŠE ZDRAVLJE" obvezuju se štititi osobne podatke kupaca. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici poduzeća Medis Adria i Zdravstvena ustanova "Ljekarna VAŠE ZDRAVLJE" odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Osobne podatke prvenstveno prikupljamo radi:
• što učinkovitijeg odgovora na vaš upit
• osiguranja pružanja tražene usluge
• obavještavanja o našim proizvodima i novostima na e-adresu
• obavještavanja o događajima i predavanjima s područja zdravstva na e-adresu
• obavještavanja o pogodnostima i akcijama na e-adresu
U trenutku dostavljanja vaše e-adrese vi pristajete da vam se obratimo i ulazite na naš popis e-adresa kupaca; trenutak ulaska jest vaš izričiti pristanak na kontakt. Medis Adria d.o.o. drži se strogih pravila "bez neželjene pošte" ("no spam"). Zaštita privatnosti vaših podataka trajna je, a u svakom trenutku možete tražiti isključenje s naše mailing liste. Vašu e-adresu ne prodajemo, ne iznajmljujemo niti stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez vašeg pristanka jer je to protivno našim pravilima o privatnosti. Vaši podaci bit će proslijeđeni u Ljubljanu matičnom poduzeću Medis, d.o.o., isključivo u svrhu informatičke obrade.

Zahvaljujemo na povjerenju!