Početna > Prednosti Novalaca

Prednosti proizvoda Novalac

Čitava paleta mliječne hrane Novalac odlikuje se visokom kvalitetom i klinički potvrđenom učinkovitošću. Kvaliteta hrane u prehrani dojenčadi vrlo je važna. Proizvodi Novalac odlikuju se visokim stupnjem sigurnosti u čitavom procesu pripreme. Pritom se primjenjuju propisi koji su čak stroži od zahtijevanih:

 • izbor samo najboljih mljekara
 • kontrola hranjenja krava koje daju mlijeko
 • stočna hrana bez brašna životinjskoga podrijetla
 • isključiva upotreba svježeg mlijeka
 • sprječavanje prisutnosti zagađivača (dioksina, pesticida, nitrata...)
 • mliječna hrana Novalac u skladu je s europskim i međunarodnim propisima za hranu za posebne medicinske potrebe i mliječnu hranu za dojenčad

Svi sastojci koji se nalaze u mliječnoj hrani Novalac potječu iz genetski nemodificiranih izvora. Mliječna hrana pripremljena je tako da zadovoljava prehrambene potrebe dojenčadi i male djece te im osigurava optimalan rast i razvoj.

Prije nego što limenka Novalac mliječne hrane za dojenčad izađe iz proizvodnje i uputi se prema ljekarnama provodi se više od 700 kontrolnih testova. Fizikalna, kemijska i mikrobiološka kontrola sirovina, mlijeka, vode, opreme, postupka obrade i gotovih proizvoda jako je stroga. Sve to osigurava potpunu kvalitetu tijekom čitavog procesa pripreme.

Proizvodnja mliječne hrane za dojenčad Novalac odvija se u Njemačkoj i Francuskoj. Novalac je prisutan na pet kontinenata, u više od 60 zemalja svijeta.

Kakav je postupak proizvodnje mliječne hrane Novalac?

Pogledajte video o proizvodnji

Učinkovitost mliječne hrane Novalac potvrđuju klinička ispitivanja

Mliječna hrana je klinički ispitana i dokazano učinkovita u rješavanju najčešćih probavnih tegoba dojenčadi, a to su:

Klinička ispitivanja jedinstvena su za mliječnu hranu Novalac i javno su dostupna.

Dojenčad dobro prihvaća mliječnu hranu Novalac. Prijelaz između formula jednostavan je zbog jednakog okusa i dojenčad ga većinom i ne primjećuje.

Katalog proizvoda

Novalac samo iz ruku stručnjaka

Mliječna hrana Novalac dostupna je isključivo u ljekarnama, gdje je osigurano pravilno skladištenje i postupanje s proizvodima prije nego što stignu do kupca. Prilikom kupnje u ljekarni roditelji se uvijek mogu posavjetovati sa stručno osposobljenim farmaceutima koji odgovorno savjetuju o pravom izboru mliječne hrane za dojenčad. Tako roditelji mogu biti sigurni da su za svoje dijete izabrali pravu mliječnu hranu.

Kvaliteta pakiranja

Mliječna hrana Novalac pakira se u limenke:

 • 100 % štite od vanjskih utjecaja
 • ne propuštaju vodu, plinove, paru i mikroorganizme
 • štite od svjetlosti
 • sekundarna ambalaža nije potrebna, a limenka se i dobro reciklira
 • dobro čuvanje nakon prvog otvaranja (poklopac koji hermetički zatvara)
 • praktična, higijenska i jednostavna upotreba, prihvatljiva za potrošača

Važna obavijest: Majčino mlijeko najbolja je hrana za dojenčad. Mliječne formule primjenjuju se samo po preporuci stručnjaka s područja medicine, farmacije ili prehrane, odnosno druge stručne osobe koja je odgovorna za brigu o majci i djetetu.